ХД Дунав изкара 7.7 млн. лв. консолидирана печалба към 30 юни

525
ХД Дунав изкара 7.7 млн. лв. консолидирана печалба към 30 юни

Консолидираната печалба на ХД Дунав АД () за първото полугодие на 2008 г. е 7.67 млн. лв., уведомиха от компанията. Некоснолидираният финансов резултат към края на този юни бе 7.6 млн. лв. При основен капитал от 215 хил. лв., разпределен в същото количество ценни книжа, консолидираната печалба на акция е 35.7 лв.

Полжтелните новини около компанията произтичат от положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти, които са за 7.65 млн. лв.

Нека да припомним, че дъщерната компания на Холдинг Пътища АД Пътинженеринг-М ЕАД придоби Пътстройинженеринг АД, част от портфейла на Холдингoво дружество Дунав АД за общо 3.91 млн. евро, или за 7.65 млн. лв.

Споразумението предвиждаше единичната цена за акция да е 185.4 евро, като основният капитал на Пътстройинженеринг е 21 094 лота.

Предварителният договор за продажбата на книжата бе подписан на 10 май.

Дружеството, обект на сделката, е регистрирано във Враца. Купувачът от своя страна е с регистрация в Монтана.

Акциите на ХД Дунав АД не са търгувани на Българска фондова борса от 20 август, когато са прехвърлени 33 лота при цена от 13.33 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...