ХД Пътища отчете неконсолидирана печалба за първото тримесечие в размер на 413 хил. лева, посочи публикуваният отчет на дружеството на сайта на БФБ.

За сравнение, през същото тримесечие на миналата година холдингът отчете загуба в размер на 537 хил. лева.

Приходите на дружеството са се повишили над два и половина пъти до 4.29 млн. лева, в сравнение с 1.62 млн. лева година по-рано, посочи още отчета на дружеството. Повишението им се е предопределило от ръста на приходите от продажба на стоки и услуги.

Значително повишение са отбелязали и приходите от лихви, нараснали до 626 хил. лева за първите три месеца, на фона на едва хиляда лева през сравнимото тримесечие на миналата година.

Над два пъти обаче се повишават и разходите от дейността на дружеството до 4.54 млн. лева, в сравнение с 2.16 млн. лева година по-рано.

И тук повишението им е резултат от нарастване на разходите за основна дейност, както и тези за лихви, повишили се до 729 хил. лева, в сравнение с липсата на такива през първото тримесечие на миналата година.

Холдингът е собственик на 17 дружества, в 15 от които притежава пълния размер на капитали им, като няма дялове от асоциирани дружества или миноритарни такива.

Днес по позицията бяха изтъргувани 10 акции, при което книжата му загубиха 2.7% от стойността си до средна цена от 7 960.90 лв. за брой.

За последната една година акциите на холдинга са регистрирали ръст от близо 540%, по данни на борсата.