Във връзка със закупуването на дълготрайни активи, ХД Пътища АД-София е сключило договор за финансов заем с UBS AG – Швейцария. Сделката не попада в хипотезата на чл. 114 от ЗППЦК, съобщават от БФБ-София.

За profit.bg директорът за връзки с инвеститорите на компанията Нели Ганчева обяви, че заемът е за закупуване на асфалтосмесители, но не уточни неговия размер.

През април дружеството сключи договор за закупуване на три броя асфалтосмесители и 21 броя валяци, които ще бъдат използвани при осъществяване на обичайната дейност на компанията.

В началото на месеца общото събрание на дружеството взе решение да се промени наименованието на компанията от Холдингово Дружество Пътища АД на Холдинг Пътища АД.

Акционерите гласуваха и за промяна в устава на дружеството, според която холдинговото дружество ще може да сключва сделки до 30 млн. евро с всяко едно от дъщерните си дружества. Към момента тази граница е 10 млн. лв. и е гласувана през 2004 г.

Вчера от ХД Пътища съобщиха още, че поради изтичане на пет годишна давност се преустановява изплащането на дивидентите за 2000 г. Тогава компанията разпредели по 1.50 лв. на акция.

Вчера по позицията се изтъргуваха 3 акции на нива от 14 100 и 14 300 лв. за брой, докато рекордната стойност остава на цена от 14 400 лв. за ценна книга.