На заседание на Съвета на директорите на Хелт енд уелнес АДСИЦ-София е взето решение за сключване на анекс към договор за банков кредит от 6 април 2007 год. с Корпоративна Търговска Банка АД, за отпускане на допълнителен кредит в размер на 1.5 млн. лв., с което общият размер на отпуснатия заем достига 13.5 млн. лв., съобщава БФБ.

Първоначално отпуснатият и допълнителният кредит са за придобиване и за въвеждане в експлоатация на закупения от дружеството недвижими имоти (земя) с обща площ от 24 013 кв. м в УПИ ІІ-32 и УПИ ІІІ-32, в кв. 30 по плана на к. к. Св. Св. Константин и Елена, гр. Варна.

Нека припомним, че Съветът на директорите на Хелт Енд Уелнес АДСИЦ взе решение за издаване на втора по ред емисия корпоративни облигации на стойност 15 млн. евро.

Обезпечението включва първа по ред договорна ипотека в полза на банката-довереник на облигационерите върху два недвижими имота, собственост на дружеството, намиращи се в к. к. Св. Св. Константин и Елена, гр. Варна, с обща площ 24 013 кв. м.

През януари дружеството взе решение за издаване на първа облигационна емисия в размер на 7 млн. евро.

Според информация, публикувана на БФБ в началото на април, гореспоменатият имот е закупен на цена от 17.5 млн. евро.

Последната сделка с акции на дружеството е сключена на 3 май на цена от 10 лв. за брой.