Хелт енд уелнес АДСИЦ взема още 1.5 млн. лв. кредит

560

На заседание на Съвета на директорите на Хелт енд уелнес АДСИЦ-София е взето решение за сключване на анекс към договор за банков кредит от 6 април 2007 год. с Корпоративна Търговска Банка АД, за отпускане на допълнителен кредит в размер на 1.5 млн. лв., с което общият размер на отпуснатия заем достига 13.5 млн. лв., съобщава БФБ.

Първоначално отпуснатият и допълнителният кредит са за придобиване и за въвеждане в експлоатация на закупения от дружеството недвижими имоти (земя) с обща площ от 24 013 кв. м в УПИ ІІ-32 и УПИ ІІІ-32, в кв. 30 по плана на к. к. Св. Св. Константин и Елена, гр. Варна.

Нека припомним, че Съветът на директорите на Хелт Енд Уелнес АДСИЦ взе решение за издаване на втора по ред емисия корпоративни облигации на стойност 15 млн. евро.

Обезпечението включва първа по ред договорна ипотека в полза на банката-довереник на облигационерите върху два недвижими имота, собственост на дружеството, намиращи се в к. к. Св. Св. Константин и Елена, гр. Варна, с обща площ 24 013 кв. м.

През януари дружеството взе решение за издаване на първа облигационна емисия в размер на 7 млн. евро.

Според информация, публикувана на БФБ в началото на април, гореспоменатият имот е закупен на цена от 17.5 млн. евро.

Последната сделка с акции на дружеството е сключена на 3 май на цена от 10 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg