На свое заседание, провело се на 9 май 2007 г., Съветът на директорите на Хелт Енд Уелнес АДСИЦ взе решение за издаване на втора по ред емисия корпоративни облигации на стойност 15 млн. евро, съобщава БФБ.

Записването ще се осъществи при условията на частно предлагане, а срочността и падежът на емисията е 30 месеца след датата на издаване на облигациите.

Главицата ще се изплати еднократно, едновременно с извършването на последното купонно плащане, на датата на падежа.

Лихвата е с фиксиран лихвен процент в размер на 7.75 %, изчислен на годишна база, платим на 6-месечни купонни плащания. Лихвена конвенция ISMA (Actual/Actual) "реален брой дни/ реален брой дни".

Обезпечението включва първа по ред договорна ипотека в полза на банката-довереник на облигационерите върху два недвижими имота, собственост на дружеството, намиращи се в к. к. Св. Св. Константин и Елена, гр. Варна, с обща площ 24 013 кв.м.

Облигациите не могат да се конвертират в акции, допълват от дружеството.

През януари дружеството взе решение за издаване на първа облигационна емисия в размер на 7 млн. евро.

Според информация, публикувана на БФБ в началото на април, гореспоменатият имот е закупен на цена от 17.5 млн. евро.

В средата на април Хелт Енд Уелнес АДСИЦ-София обяви че ще сключи договор за банков кредит с ТБ Корпоративна търговска банка АД за общо 12 млн. лв., като със средствата от кредита фондът планира да заплати част от покупната цена на закупения преди седмица имот в землището на гр. Варна, к. к. Св. Св. Консатнатин и Елена.

Последната сделка с акции на дружеството е сключена на 3 май на цена от 10 лв. за брой.