Херти предлага до 4.4 млн. акции на борсата

1316
Херти предлага до 4.4 млн. акции на борсата

Херти АД ще предложи до 4.4 млн. акции на инвеститорите на Българска фондова борса, съобщи за Профит.бг финансовият директор на компанията Елена Захариева.

Общо 3 млн. от предложените акции ще са следствие от увеличението на капитала, а останалите до 1.4 млн. акции ще сe продадат от настоящите собственици.

“Споменах до 1.4 млн. акции, тъй като нашия чуждестранен партньор ще има опцията да продаде 400 хил. акции, ако условията го удовлетворяват,” поясни Захариева.

Тя допълни, че се надява проспектът на дружеството да бъде потвърден от КФН през следващите седмици, за да може самото IPO да се осъществи през януари.

“Водят се разговори с Райфайзенбанк относно ценовия диапазон," заяви още Захариева.

Към момента, основният капитал на Херти е 12 млн. лв. Компанията, произвеждаща алуминиеви винтови капачки, създаде дъщерни дружества във Франция и Англия.

Приходите от продажби за първото шестмесечие на годината се повишават с над 30%, до 13 млн. лв., спрямо 9.68 млн. лв. за същия период на 2006 г.

За изминалата година дружеството има 23.638 млн. лв. приходи от продажби, спрямо 22.217 млн. лв. за 2005 г. Майер Експорт-Импорт и Александър Юлиянов притежават по 34.00 и 33.00% от компанията, докато Захари Захариев и Елена Захариева имат съответно 25.00 и 8.00 на сто.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg