Херти се преобразува в АД, прави IPO през октомври

1663
Херти се преобразува в АД, прави IPO през октомври

Фирма Херти вече е преобразувана в акционерно дружество с 12 млн. лв. регистриран капитал, съобщи за Профит.бг Елена Захариева, финансов директор на компанията.

В момента се подготвя Проспекта за първичното публично предлагане на дружеството, което се очаква да се осъществи в края на октомври.

IPO-то ще се осъществи чрез ново увеличение на капитала, като точните параметри все още се уточняват. Вероятно ще бъдат предложени акции, равняващи се на около 20% от капитала, допълни Елена Захариева.

Компанията, произвеждаща алуминиеви винтови капачки, създаде дъщерни компании във Франция и Англия, като цели и разширяване на пазарите си и в Южна Африка и Южна Америка. Също така Херти АД предвижда увеличение на производствените мощности за алуминиевите капачки за вино.

Приходите от продажби на дружеството за първото шестмесечие на годината се повишават с над 30%, до 13 млн. лв., спрямо 9.68 млн. лв. за същия период на 2006 г.

За изминалата година дружеството има 23.638 млн. лв. приходи от продажби, спрямо 22.217 млн. лв. за 2005 г.

През април Херти учреди джойнт венчър във Франция - Herti France, в която има 33% участие.

Дружеството произвежда алуминиеви и пластмасови капачки за високо и слабо алкохолни напитки, вина, минерални води, плодови сокове, зехтин и лекарства и др.

В края на миналата година “Глобал Рейтингс” АД присъди първоначален дългосрочен кредитен рейтинг A+ (положителна перспектива) на дружеството. Краткосрочният кредитен рейтинг на дружеството е а-1.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...