Хидравлични елементи и системи преоценява ДМА

546
Съветът на директорите на Хидравлични елементи и системи АД-Ямбол е взел решение за преоценка на притежаваните от предприятието земи (терени), сгради и конструкции, става ясно от съобщение на сайта на БФБ-София.

Решението бе взето след предоставяне от
независим оценител на доклад за оценка на дълготрайните материални активи на предприятието, с цел определяне на справедливата им стойност. Преоценката ще увеличи балансовата стойност на дълготрайните материални активи на 5.369 млн. лв., която ще бъде отразена в годишния финансов отчет на дружеството за 2006 г.


Хидравлични елементи и системи обяви нетна неконсолидирана печалба за 2006 г. в размер на 1.761 млн. лв., спрямо 1.378 млн. лв. положителен финансов резултат за година по-рано.

Основният капитал на ХЕС е 2,62 млн. лв., а собственият капитал към края на декември е в размер на 5,63 млн. лв.
Мажоритарен акционер в компанията е Стара планина Холд АД със 70,76 на сто от капитала.

По време на петъчната търговска сесия по позицията бяха изтъргувани 4 930 акции на нива от 20.10 лв. и 26.60 лв. за брой, което е нов исторически максимум за дружеството.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg