Хидравлични елементи и системи увеличава капитала си с 16% до 3.039 млн. лв.

896
Хидравлични елементи и системи увеличава капитала си с 16% до 3.039 млн. лв.

На заседание на Съвета на директорите на Хидравлични елементи и системи, проведено днес (14 март 2007 г.) бе взето решение за увеличение на капитала на дружеството от 2.62 млн. лв. на 3.039 млн. лв., чрез издаването на 419 хил. броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас, съобщава сайтът на БФБ-София.

Увеличението на капитала ще бъде осъществено на регулиран пазар – БФБ-София АД, чрез издаване на права и записване на нови акции.

Емисионната стойност на новите акции, както и други конкретни условия по издаването на новата емисия, ще бъдат определени с Проспекта за публично предлагане.

Съветът на директорите избра лицензирания инвестиционен посредник Райфайзенбанк (България) ЕАД за водещ мениджър на процедурата по увеличение на капитала.

Хидравлични елементи и системи обяви нетна неконсолидирана печалба за 2006 г. в размер на 1.761 млн. лв., спрямо 1.378 млн. лв. положителен финансов резултат за година по-рано.

Мажоритарен акционер в компанията е Стара планина Холд АД със 70,76 на сто от капитала.

До момента по позицията са изтъргувани общо 842 акции на нива от 26.00 и 29.09 лв. за брой. Оферта за покупка има на цена от 27.50 лв., а за продажба на цена от 29.00 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg