Хидроизомат предлага 23% от капитала си на аукцион през ноември

1064
Хидроизомат предлага 23% от капитала си на аукцион през ноември

Хидроизомат АД свиква извънредно общо събрание на акционерите на 16 ноември 2007 г., на което ще се обсъжда изменение и допълнение на приетия (под условие) устав във връзка с последните промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа, доколкото това е необходимо, в случай че дружеството придобие статут на публично дружество, става ясно от съобщение в днешния Държавен вестник.

Борислав Недялков, председател на Съвета на директорите на дружеството уточни, че това са последните промени преди дружеството да бъде качено на борсата.

„Планираме да предложим 300 хил. акции, или около 23% от компанията на смесен закрит аукцион през ноември,” уточни Недялков.

Проспектът на дружеството е внесен в Комисията за финансов надзор на 21 септември, а до 21-ви този месец се очакват одобрение, или евентуалните забележки.

За полугодието на 2007 г. Хидроизомат има 1.039 млн. лв. приходи от обичайна дейност, спрямо постъпления в размер на 653 хил. лв. за година по-рано. Печалбата преди данъци за период е в размер на 208 хил. лв., срещу 30 хил. лв. за шестмесечието на 2006 г.

Хидроизомат е основано през 1962 г. Услугите, които дружеството предлага включват полагане на хидроизолации, монтаж на топлоизолационни системи, вътрешни ремонти, транспортни услуги и др.

През лятото компанията увеличи капитала си от 59 191 лв. на 1 299 122 лв. със собствени средства. Индустриален Холдинг–Доверие притежава 56.045% от капитала, докато Борислав Недялков има 20.20 на сто, показва справка в АПИС.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg