На 30 юли дъщерното дружество на Билборд АД (

) Хиитсет ЕООД получи от Община Костинброд разрешение за строеж на основния обект - печатна база за листов и ролен печат и за изграждане на инфраструктурните обекти (пътища, канализация, водопровод и инсталация за електроснабдяване), съобщиха за Profit.bg от компанията.
Цялата земя - малко над 48 дка, предназначена за реализиране на проекта, е преминала през съответна процедура за смяна на предназначението от земеделска в индустриална и е обединена в един урегулиран поземлен имот.

С настоящото Билборд АД уведомява всички акционери, потенциални инвеститори и заинтересовани лица за приключване на пореден етап от реализиране на проекта „Изграждане на нова печатна база за листов и ролен печат в гр. Костинброд” от Хиитсет ЕООД.

На 10 юли заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева ще връчи сертификат за инвестиция клас "А" на представители на Хиитсет ЕООД.

През двугодишния период, предвиден за реализация на проекта, ще бъдат инвестирани 100 706 000 лв.

Билборд АД ще инвестира 11% от общия размер на капитала, необходим за реализацията на инвестиционния проект. Останалите 89% от нужните средства Хиитсет ЕООД и Билборд АД ще осигурят чрез банкови заеми.