Химимпорт АД с консолидирана печалба за полугодието от 65 млн. лв.

807
Химимпорт АД с консолидирана печалба за полугодието от 65 млн. лв.

Химимпорт АД отчита консолидирана печалба за полугодието в размер на 65.2 млн. лв., или 0.43 лв. на акция, сочат данните от отчета на компанията. Преди година положителният резултат е бил 60.36 млн. лв.

Приходите от нефинансова дейност на холдинговата структура възлизат на 307.8 млн. лв. Приходите от застраховане са 86 млн. лв., а от лихви – 40.36 млн. лв.

Положителните разлики от операции с финансови инструменти са в размер на 86.86 млн. лв. Административните разходи на групата към 30 юни достигат 49.29 млн. лв.

Общите активи на Химимпорт в края на периода са 2.98 млрд. лв., като общите задължения са в размер на 2.05 млрд. лв.

Собственият капитал към 30 юни е 693.731 млн. лв. при акционерен капитал от 150 млн. лв.

Мажоритарен акционер в дружеството е Химимпорт Инвест АД със 76.41%, а Джулиус Беър Инвестмънт Мениджмънт ЛЛС, САЩ държи 7.52 на сто.

На 18 август 2008 г. Химимпорт АД обяви, че с одобрение на Надзорния му съвет успешно е определило цената и е пласирало емисия обезпечени заменяеми облигации на стойност 65 млн. евро.

Нетните приходи от емисията ще бъдат предоставени като заем от Емитента на Химимпорт АД, което ще ги използва за финансиране на експанзията си чрез реализирането на стратегически придобивания и за общи корпоративни цели.

В полза на облигационерите ще бъде учреден залог върху 11.6 милиона съществуващи обикновени акции на Химимпорт, притежавани от мажоритарния акционер Химимпорт Инвест АД, като същите ще бъдат блокирани.

Последната сделка по позицията е на цена от 8.15 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg