Химимпорт прехвърли 2 890 акции от капитала на едно от най-новите публични компании на БФБ - Инвестиционна компания Галата. Количеството акции се равнява на 28.9% от капитала на дружеството, като сделката стана факт още в първия ден от въвеждането за търговия на емисията ценни книжа.

Да припомним, че в сряда (23 декември) се изтъргуваха 2 890 акции от капитала на Инвестиционна компания Галата при цена от 9 000 лв. за лот.

В резултат на прехвърлянето делът на Химимпорт намаля до 31.10%.

В съобщение от инвестиционната компания става ясно, че ответната страна по сделката е Холдинг Варна, притежаващ вече близо 29% от капитала на дружеството.

От Инвестиционна компания Галата информират още, че в резултат на провело се заседание на СД на дружеството на 23 декември е решено да се извърши преоценка на притежаваните от дружеството „инвестиционни имоти" - на базата на извършени от Лицензиран оценител оценки.

Средната цена, по която ще бъде извършена преоценката на имотите е 63 лв. на кв. м или пазарна стойност на притежаваните от Инвестиционна компания Галата АД инвестиционни имоти - 92 019 690 лв., се посочва още в съобщението.

Днес още няма сделки с акциите на Инвестиционна компания Галата, с книжа от двете емисии на Химимпорт и с книжата на Холдинг Варна.