Химимпорт придоби 76.98% от капитала на Хюндай Пропъртис АДСИЦ

621
Химимпорт придоби 76.98% от капитала на Хюндай Пропъртис АДСИЦ

В блокова сделка днес Химимпорт АД е придобил 500 360 акции, или 76.98% от капитала на Хюндай Пропъртис АДСИЦ-София, съобщават от Българска фондова борса.

Сделката бе осъществена на цена от 1.46 лв. за брой, или за общата сума от 730 хил. лв. Като продавач в институцията е отразен Индустриал комерс ЕООД, занулил дела си в компанията.

С днешната придобивка Химимпорт вече има участия в три акционерни дружества със специална инвестиционна цел. Холдингът има 23.077% пряко участие и 100% чрез свързани лица в Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ и също толкова в ЦКБ Риъл Истейт Фонд АДСИЦ.

До 2008 г. Хюндай Пропъртис АДСИЦ планира да включи в портфейла си четири функциониращи продажбени и сервизни центъра на Хюндай (два в гр. София, район Дървеница и Люлин и по един в Пловдив и Бургас) и два в процес на изграждане, намиращи се в Благоевград и Сандански.

Фондът ще закупи и централната дистрибуторска база на Хюндай гр. София, Хюндай Бизнес Център, намираща се на Околовръстен път.

Последната сделка по позицията се сключи на 22 юни на цена от 6.10 лв. за брой. Оферта за покупка има на ниво от 6.20 лв. за брой, но липсват продавачи.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg