Комисията за финансов надзор издаде лиценз за доброволно здравно осигуряване на „Здравноосигурителна компания ЦКБ” ЕАД.

Основният акционер, притежаващ пряко 100% от капитала на дружеството, е „ЦКБ Груп Асет Мениджмънт” ЕАД, който придобива 1 млн. акции с номинал 1 лв. „ЦКБ Груп Асет Мениджмънт” ЕАД е дружество с капитал 150 000 000 лева, като едноличен собственик на капитала е „Химимпорт” АД.

Дружеството ще предоставя следните видове здравноосигурителни пакети: „Подобряване на здравето и предпазване от заболяване”, „Извънболнична медицинска помощ”, „Болнична медицинска помощ”, „Допълнителни здравни услуги и стоки” и „Възстановяване на разходи”.

Съветът на директорите е в състав: Никола Грънчаров, Милен Марков, Велислава Балтова и Володя Войски.

Днес КФН издаде лиценз за за извършване на дейност по застраховане на „ЗЕАД „ЦКБ Живот”

Предметът на дейност на дружеството е застраховане на лица срещу събития, свързани с живота и ще предлага застраховките „Живот и рента”, „Женитбена и детска застраховка”, „Допълнителна застраховка” и „Злополука”.

Капиталът на дружеството е в размер на 6.4 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с право на глас и с номинална стойност 1 лев. Едноличен собственик на дружеството е „ЦКБ Груп Асет Мениджмънт” ЕАД. Съветът на директорите е в състав: Ярослава Кръстева, Здравка Димитрова и Цветан Давидков.