Холдинг Пътища прави сплит, следва ново увеличение на капитала чрез апорт

1755
Холдинг Пътища прави сплит, следва ново увеличение на капитала чрез апорт

Холдинг Пътища АД () ще свика общо събрание на акционерите, на което ще се гласува намаляване на номинала на акциите от 25 лв. на 1 лв.

Това заяви днес председателят на Съвета на директорите на Холдинг Пътища Орлин Хаджиянков на Официално представяне на стратегическите намерения на компанията пред инвеститорите.

В момента дружеството е с капитал от 432 хил. лв., разпределен в 17 280 акции с номинал от 25 лв. Вероятно при сплита ще бъде увеличен броят им пропорционално на намлението на номинала.

Ще бъдат създадени два нови холдинга - "Поддържане и възстановяване" и "Пътища и магистрали". Също така от Холдинг Пътища ще придобият "Пътно строителството и поддържане" - Добрич.

Хаджиянков заяви, че ще бъде извършена апортна вноска - "Пътища и магистрали", при което ще бъде направено увеличение на капитала за собствена сметка в съотношение от 1 към 69 (т.е. след приключването на двете процедури всеки акционер в дружеството ще притежава 1725 нови акции).

Холдинг Пътища възнамерява да разшири дейноста си в Румъния, Сърбия, Черна гора, Македония и Албания, като ще се цели да се печелят поръчки в съседните държави.

Спечелените договори, които ще се изпълняват за следващите 3 г., са в размер на 378.65 млн. лв., допълни още Орлин Хаджиянков.

Планираната инвестиционна програма за 2006-2009 г. е в размер на 111.66 млн. лв.

Днес по позицията бяха изтъргувани едва 7 акции на цена 37 557 лв., като в момента офертите "купува" са на максимума за утрешната сесия от 48 824.10 лв. за брой.

Четете още: Мостстрой прави сплит 10 към 1

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg