Холдинг Пътища с договор за кредит в размер на 5 млн. евро

561
Холдинг Пътища АД-София има сключен договор с Българска Пощенска Банка АД за предоставяне на кредит в размер на 5 млн. евро за обезпечаване издаването на банкови гаранции на името на Холдинг Пътища или негово дъщерно дружество.

Договорът е сключен при осъществяване обичайната търговска дейност на дружеството и на основание чл. 114, ал. 8 от ЗППЦК за сключването му не се изисква решение на Общото събрание на акционерите.

Холдинг Пътища АД регистрира консолидирана печалба от 4.856 млн. лв. (281 лв. на акция) за полугодието, в сравнение с 1.236 млн. лв. (71.5 лв. на акция) за съпоставимия период на миналата година.

АБВ инженернг ООД притежава 45.16% от капитала на Холдинг Пътища, докато Евробилдинг 2000 ООД има 24%. Холдингово дружество Пътища притежава 17 дъщерни предприятия.

Днес се изтъргуваха 4 акции на дружеството на средна цена 24811.25 лв., която определя пазарна капитализация от 428.74 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...