През 2011 г. "Холдинг Пътища" АД ще изпълнява проекти за над 500 млн. лв. Това обяви в интервю за в. Стандарт Иван Иванов - Директор „Производствена дейност" на „Холдинг Пътища" АД и Изпълнителен директор на „Пътностроителна техника" АД.

През 2011 г. и 2012 г. предстои старирането на много проекти, които дружествата от холдинга имат потенциал да спечелят и изградят нови пътища, да участват в рехабилитацията и поддържането на съществуващата пътна мрежа. Пътните проекти на компанията - ново строителство, рехабилитация и реконструкция, са на обща стойност 329 млн. лв. с ДДС за 2011г. и са за общо 658 км.

През 2011 г. дружествата в структурата ще поддържат и ремонтират и 3944 км шосета на очаквана стойност 16 млн. лв. без ДДС.

„Холдинг Пътища" АД ще кандидатства и в търговете за следващите етапи на метрото в София.

Дружеството пристъства сериозно и във ВиК сектора. Изпълнява водния цикъл на София на обща стойност 15 млн. евро по Оперативна програма "Околна среда". Поддържа и половината водна мрежа на столицата, както и една шеста от уличната мрежа. Холдингът е изградил над 52 км водопроводи.

Изпълнени са успешно и професионално - Обслужващ път от с. Яна до площадка за третиране на битови отпадъци м. Садината, землището на с. Яна. В строежа са включени два водопровода - за питейно-битови нужди и за промишлено водоснабдяване.

Реконструирана е и вътрешна водопроводна мрежа в гр. Панагюрище. Изградена е и канализацията в гр. Троян по Оперативна програма "Околна среда 2007- 2013г.", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейската общност.

В гр. Монтана е проектиран и се строи завод за сепариране на битови отпадъци. Подписан е и договор за изграждане на завод за сепариране и компостиране на битови отпадъци в гр. Враца. Предстои подписването на договор за изграждане на клетка за твърди битови отпадъци в гр. Враца.

В момента „Холдинг Пътища" АД изпълнява проекти за над 5 млн. евро в Албания. Извършена е реконструкция на пътя от Кубен до Перой и Капсит. Извършва се и основен ремонт на продължението на пътя до Влеше, който трябва да е готов през септември 2011 г. Реконструират се и още две шосета в Албания, работата по които ще приключи догодина. Холдингът участва и в търгове на триторията на Румъния.

Сдружение "Тракия" IV, в което водещ партньор е „Холдинг Пътища"АД, което изгражда отсечката Ямбол-Карнобат на магистрала "Тракия", е завършило първите 4-ри, от общо 9-те етапа, от графика за изграждането на обекта. Всеки от тези четири етапа е на стойност 8,6 млн. лв.

Към момента те са сертифицирани, за първите два етапа са пуснати фактури към пътната агенция и е извършено плащането по първата от тях. Налице е изпреварване на графика но първия етап със 7 дни, а на втория - с 10 дни. Строителството ще бъде изпълнено в срок, като в програмата към момента е заложено предсрочно изпълнение.

Днес книжата на компанията поскъпнаха с 1.24%, до 0.82 лв.