Холдинг Пътища с трети голям договор за пет дни

775
Холдинг Пътища с трети голям договор за пет дни

Третият си голям договор сключи “Холдинг Пътища” АД в последните пет дни, става ясно от съобщение на Българска фондова борса.

В случая, контрактът е за изпълнение на обществена поръчка с предмет: “Път ІІ-35 Троян-Кърнаре от км 98+030 до км 103+055; Път ІІІ-307 Дерманци-Угърчин-Микре от км 17+000 до км 41+530”, чиято стойност превишава 10% от средните приходи на дружеството за последните 3 години.

Договорът е сключен при осъществяване на обичайната търговска дейност на дружеството и на основание чл. 114, ал. 8 от ЗППЦК, като за сключването му не се изисква решение на Общото събрание на акционерите.

Вчера холдинговото дружество обяви, че има договор за ремонт на част от пътя Брусарци – Смирненски, а преди това и за Текущ ремонт и зимно поддържане на 152.600 км Републикански пътища на територията на Областно пътно управление – София Район РПС-София.

Общото събрание на акционерите на компанията, насрочено за 11 декември, ще вземе решение за намаляване на номиналната стойност на акциите на дружеството от 25 лева всяка на 1 лев всяка и пропорционално увеличаване на техния брой при запазване на размера на капитала (сплит в съотношение 1:25).

Вчера по позицията се изтъргуваха 23 акции на нива от 38 200 и 40 000 лв. За изминалата седмица по позицията се прехвърлиха 174 акции на обща стойност 7.232 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg