"Холдинг Пътища" със заем от UBS AG за закупуване на aсфалтова база

700

Във връзка със закупуването на дълготраен материален актив– aсфалтова база Global 160 Quick, “Холдинг Пътища” АД () обяви, че е сключила договор за кредит с най-голямата швейцарска банка - UBS AG.

Това стана ясно от съобщение на дружеството, публикувано в бюлетина на Profit.bg.

На основание чл.114, ал.8 от ЗППЦК за сключването на договора не се изисква решение на Общото събрание на акционерите.

Заемът от швейцарската финансова институция е поредният такъв, след като през юли миналата година бе теглен кредит за закупуване на дълготрайна техника или по-точно на асфалтосмесители.

Консолидираната печалба на "Холдинг Пътища" за изминалата година е 18.1 млн. лв. или със 110% над финансовия резултат за 2006 г., според изнесените по-рано данни. При основен капитал от 432 хил. лв. печалбата на акция е 41.9 лв.

Общите приходи от дейността на холдинга за 2007 г. са 149.26 млн. лв., което е ръст от 154% на годишна база. Нетните постъпления от продажби възлизат на 148.29 млн. лв. при 90.84 млн. лв. година по-рано.

В края на 2007 г. от компанията излизат няколко поредни новини за спечелени обществени поръчки и сключени договори с фонд "Републиканска пътна инфраструктура".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg