Холдинг Пътища ще изкупува вземания

1484
Холдинг Пътища ще изкупува вземания

На извънредно събрание акционерите на Холдинг Пътища ще гласуват решението дружеството да изкупува вземания на трети лица от български агенции или министерства, възникнали от изпълнението на проекти, в общ размер до 200 млн. евро стойност на вземанията по фактури без ДДС. Вземанията да се изкупуват до изчерпване на определения лимит. Това става ясно от публикувания дневен ред на събранието в „Бюлетина" на Profit.bg.

Извънредното общо събрание на акционерите е насрочено за 12 октомври.

На него акционерите ще одобряват решението управляващите, от името на Холдинг Пътища, да сключат договор с финансова институция. По силата на споразумението собствените на дружеството вземания, както и изкупените такива да бъдат преструктурирани и да бъдат продадени на тази финансова институция или нейно дъщерно дружество, директно от Холдинг Пътища или чрез посредничеството на избрано от управителния съвет дружество, за което холдингът да е гарант пред финансовата институция.

Право на глас в ИОСА ще имат само лицата, вписани в регистрите на ЦД като акционери до 27 септември 2009г.

Днес акциите на компанията поскъпнаха с 0.53%, до 3.82 лв. за лот, при общ обем от 7 075 книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg