По предварителни данни приходите на Холдинг Пътища за 2007 година са били в размер на около 180 млн. лв., съобщи днес в интервю за PROFIT TV Орлин Хаджиянков, председател на УС и изпълнителен директор на дружеството.

В момента Холдинг Пътища АД-София приключва изготвянето на счетоводните отчети за изтеклата 2007 година. Прогнозите сочат, че печалбата на Холдинг Пътища АД-София за 2007 г. ще бъде 51 млн. лв, а направените инвестиции през миналата година – 42 млн. евро.

Задачата която си поставихме преди три месеца е постигането на обеми в рамките на 1 млрд. лв. след 2010 г., допълни Хаджиянков.

Вчера, 17 януари, Холдинг Пътища АД-София прие бюджета, инвестиционната програма и бизнес програмата за 2008 г.

Прогнозните финансови резултати за тази година (2008 г.) са приходи в размер на над 210-220 млн. лв., чиста печалба след облагане с данъци – 42 млн. лв. и инвестиционна програма в размер на 42 млн. лв. (с ДДС).

По отношение на конкуренцията Хаджиянков заяви, че в страната ни започват да навлизат сериозни чуждестранни компании, които до момента се въздържаха в очакване на навлизането на значителни средства от еврофондовете.

В страната ни вече оперира испанската FCC с Дунав Мост 2, като има и сериозни португалски компании, от опита на които родните дружества би следвало да черпят опит.

До края на март на борсата ще се представи новият холдинг – ”Железопътна инфраструктура – холдингово дружество” АД.

То ще е шапка, която обединява завода за локомотиви в Русе, завода за поддържане възстановяване и ремонт Кьоне, завода за траверси в Свищов и научно-изследователския институт в София. Новият холдинг е регистриран на 28 декември.

Неговата дейност ще се съсредоточи в изграждането на ЖП инфраструктурата в страната, където през следващите години ще очакват субсидии в размер на 2 млрд. лв.

Днес се изтъргуваха 149 акции на компанията на цени между 1276.00 и 1300.00 лв.