Холдинг Пътища учреди трета компания от началото на годината

590
Холдинг Пътища учреди трета компания от началото на годината

„Холдинг Пътища” АД участва в учредяването на акционерно дружество „Смарт Уей” със седалище и адрес на управление: гр. София 1000, р-н „Оборище”, ул. „Московска” №3, информираха от компанията за Бюлетин Profit.bg.

Дружеството е с предмет на дейност: проектиране, доставка, изграждане и сервиз на автоматизирани системи за управление, комуникационни и информационни системи, системи за управление на трафика, консултантска, производствена и развойна дейност и др.

От началото на годината Холдинг Пътища участва в учредяването на други две компании - Консорциум Ем и Ем Канстръкшън 2008 (с 25%) и Мостстрой Изток (с 10%). Освен това закупена бе и дъщерната компания на ХД Дунав (51% за 7.65 млн. лв.) и се очаква създаването на Мостстрой Запад.

Холдинг Пътища увеличи капитала си от 432 хил. лв. на 30.67 млн. лв. чрез издаването на 30.24 млн. нови акции, като старите акционери ще получат по 70 нови, безплатни акции.

От 23 септември емисията на дружеството ще бъде добавена към базата на BGTR30.

Вчера по позицията бяха изтъргувани 149 акции на нива от 17.30 до 17.95 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...