Холдинг Пътища увеличава капитала си от 432 хил. лв. на 30.67 млн. лв.

988
Холдинг Пътища увеличава капитала си от 432 хил. лв. на 30.67 млн. лв.

На насроченото за 27 юни ОСА акционерите на Холдинг Пътища () ще гласуват решение за поредното увеличение на капитала на компанията със собствени средства.

Промяната, която ще се обсъжда ще бъде увеличение от сегашните 432 хил. лв. на 30.67 млн. лв. Това гласи корпоративното съобщение, публикувано в раздела „Бюлетин“ на Profit.bg.

За целта от компанията ще емитират нови 30.24 млн. нови акции, а старите акционери ще получат за всеки притежаван от тях лот по 70 нови акции. Право да участват в увеличението на капитала ще имат лицата, станали акционери в компанията, не по-късно от 14-ия ден след провеждането на събранието.

Освен за увеличение на капитала (30.24 млн. лв.), част от печалбата за 2007 г. ще се насочи и за покриване на загуби от минали години. За тази операция ще отидат 1.07 млн. лв. Други 630 хил. лв. ще бъдат отнесени във фонд „Резервен”.

Ще се гласува и решение за овластяване на УС на дружеството да извърши сделки по чл. 114 и сл. ЗППЦК за предоставяне на закупения от Ammann Asphalt GmbH асфалтосмесител на лизинг на „Видапътстрой” ЕАД- дъщерно дружество на Холдинг Пътища.

Днес акциите на Холдинг Пътища поскъпнаха на БФБ с 0.63%, до средните 842.03 лв. при обем от 198 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg