HP обяви днес, че ще предложи Elemental AcceleratorTM за NVIDIA® Quadro® плъгин за потребители на Adobe Creative Suite 4 като допълнителна опция за линията работни станции на компанията.

NVIDIA CUDA-базираният Elemental Accelerator 2.0 плъгин за видеокарти NVIDIA Quadro GPU, който вече се предлага с всички модели работни станции на HP - в т.ч. работните станции от серията HP Z - предлага по-висока производителност при работа с Adobe Premiere Pro CS4.

NVIDIA и HP предлагат на професионалистите работни станции, които се усъвършенствани да отговорят на нуждите на потребителите на CS4. Използвайки паралелната изчислителна архитектура CUDA, новият плъгин позволява H.264 видео кодиране на видеокартите Quadro GPU и предлага на потребителите на Adobe Premiere Pro CS4 11 пъти по-висока производителност в сравнение с процесорното видео кодиране.

"Работните станции HP Z предлагат по-високо качество - от изключителен вътрешен и външен дизайн до свръхвисока производителност и надеждност" - каза Джеф Ууд, директор „Международен маркетинг, работни станции" в HP. - „Добавянето на Elemental Accelerator плъгина за Premiere Pro CS4 подобрява производителността на професионалистите, които желаят да дадат най-доброто от себе си."

Работните станции на HP са създадени с цел да отговорят на изискванията и на най-комплексните приложения, а Adobe Creative Suite 4 е тестван на всички работни станции на HP. Работните станции на HP включват и Performance Tuning Framework за Creative Suite 4, което предлага на потребителите бърз и лесен начин да конфигурират и актуализират работните си станции и да подобрят стабилността и работата на системите си с цел по-висока производителност.

„NVIDIA, HP и Adobe работеха заедно, за да се уверят, че потребителите на CS4 могат да получат най-доброто качество" - каза Джеф Браун, главен управител, Professional Solutions, NVIDIA. - "Масивната паралелна изчислителна мощ на видеокартите NVIDIA позволява на професионалистите да дадат воля на въображението си."

С оборудването на работна станция на HP с видеокарта Quadro, потребителите на CS4 могат да се възползват от GPU-ускорената функционалност и достигнат оптимална производителност на приложенията като Adobre Premiere Pro, After Effects, Flash и Photoshop®.

„Изключително сме доволни, че Elemental Accelerator ще се предлага на всички професионалисти, които разчитат на високопроизводителните работни станции на HP, и ще им позволи не само да завършват проектите си навреме и без допълнителни разходи, но и да надминат очакванията им за качество и умения" - каза Сам Блекмън, главен изпълнителен директор и председател на Elemental Technologies.

Плъгинът Elemental Accelerator 2.0 работи с видеокарти NVIDIA Quadro FX 1800, 3800, 4800 и 5800. Софтуерът се предлага с работните станции HP Z800, Z600, Z400 и xw4600.

HP е лидер в намаляването на екологичния отпечатък на своите продукти, в т.ч. работни станции, като често първа възприема нови екологосъобразни решения. Така например, само серията работни станции HP Z се предлагат с функцията WattSaver, която управлява електричеството в режим „изключен" с по-малко от един ват.

Също така работните станции HP Z се предлагат с 85% по-ефективно захранване - моделът HP Z800 се предлага с опция за 89% по-ефективно захранване - което намалява цялостното потребление на енергия и отделената топлина.

Всички работни станции на HP са над 90% рециклируеми по тегло, а серията HP Z е регистрирана по най-високия рейтинг EPEATTM Gold.

Компаниите използват работните станции на HP за създаване на всичко - от спортни обувки до състезателни коли, от анимационни герои до дълбоководни подводници, както и за управление на всичко - от милиарди долари в ценни книжа до критични ИТ среди.