НР представи два достъпни потребителски мобилни компютъра - HP G62 и Compaq CQ62. Двата модела са предназначени за ценово ориентираните потребителите, които се нуждаят от мобилно устройство за работа и забавление.

HP G62 и Compaq CQ62 са достатъчно големи, за да заменят стандартния настолен компютър, като осигуряват мобилност и допълнителна функционалност. Екраните с големина 39.6 см. (15.6") предлагат пълно мултимедийно забавление, а теглото им, започващо от 2.2 кг., позволява да бъдат носени по време на дълги ваканции и пътувания. От гледна точка на комуникационни възможности и забавление HP G62 и CQ62 ще отговорят дори и на най-взискателните потребители.

HP G62 е достъпен стилен лаптоп, който е добре оборудван, за да посрещне всекидневните нужди за производителност и забавление. Отличава се с изчистен дизайн на корпуса с щампа на призми и ще се предлага в четири цвята - матовочерно, сребристо, бяло и бишкоти.

G62 се предлага с последните процесори на Intel и AMD за производителност близка до тази на настолните компютри.

Моделът е оборудван с LCD дисплей със светодиодно задно осветяване (LED BrightView), а резолюцията от 1366х768 и форматът 16:9 го правят идеален за гледане на филми и друго мултимедийно съдържание. Дисплеят на G62 е достатъчно голям за потребителите, които обичат да имат няколко приложения отворени на екрана по едно и също време. Те ще могат да избират от две графични карти спрямо процесора на устройството.

Моделите, използващи процесорите на Intel Core i3 и Pentium P6000, имат сменяема графична карта ATI Mobility RadeonTM HD 5470 с до 2234 MB обща графична памет. Останалите две конфигурации, работещи с AMD Athlon P320 и AthlonTM N330, използват АTI Mobility RadeonTM HD 545v с до 1789 MB обща графична памет. И четирите конфигурации са подходящи за повечето съвременни компютърни игри, което допълнително разширява потенциалната употреба на лаптопите.

Устройството е с хард диск до 6400 GB SATA 5400 об./мин., който е напълно достатъчен като размер и скорост за съхраняването на колекция от филми, музика или друга важна информация.

G62 разполага с широк набор от портове и слотове, включително 3 USB порта, Ethernet, VGA и четец за цифрови носители. Чрез тях потребителите ще могат да се възползват от удобството да работят с периферни устройства, докато четеца на карти ще им позволи лесното разглеждане на снимки от фотоапарати и други устройства.

Лаптопът разполага и с HDMI порт, чрез който потребителите ще могат да пренасочат съдържание до по-голям дисплей като широкоекранен HDTV телевизор, например.

С G62 потребителите ще бъдат винаги онлайн, без значение дали използват възможностите му за жична или безжична мрежа. За жичната мрежа моделът разполага с RJ-45 порт за 10/100 Ethernet, а за безжичната - последния Wi-Fi стандарт 802.11 b/g/n.

Compaq CQ62 е лек и стилен компютър, предлагащ добра производителност на достъпна цена. Отличава се с изчистен дизайн и шаси, направено от пластмаса с наситен и плътен цвят, която покрива корпуса и платформата на клавиатурата. Предлага се в същите четири цвята като G62, а завършекът е с фини щампи, напомнящи форма на диамант.

Дисплеят на CQ62 е с висока разделителна способност и светодиодно задно осветяване (LED BrightView). Устройството се предлага в различни конфигурации с Intel Pentium T4500 и AMD Athlon P320 II. Всяка от тях разполага с 3 GB памет и хард диск 500 GB. CQ62 разполага и с оптично устройство SATA LightScribe SuperMulti DVD±R/RW. То дава възможност за архивирането на данни и позволява персонализиране и директното надписване на дисковете, които предлагат такава възможност.

Лаптопът е с 6-клетъчна литиево-йонна батерия, чийто живот е около три и половина часа - предостатъчно за дълги пътувания и работа в движение.

Compaq CQ62 разполага с множество възможности за комуникация. Спрямо използвания процесор моделът се предлага с графична карта ATI Mobility RadeonTM HD 4250 с до 1534 MB обща памет за платформата на AMD и графична карта Intel HD с до 1274 MB обща памет. В съчетание с широкоформатния дисплей те дават възможност за гледане на DVD-та и други филмови формати във висока резолюция. Освен това моделът поддържа Wi-Fi за работа в движение, вградена видео камера и цифров микрофон, чрез които потребителите могат да общуват с приятелите си, където и да се намират.

* HP G62 се предлага в България на препоръчителни цени, започващи от 1099 лева с ДДС.

* Compaq Presario CQ62 се предлага в България на препоръчителни цени, започващи от 999 лева с ДДС.