HP с нови цели за намаляване на енергийно потребление

604
HP с нови цели за намаляване на енергийно потребление

Хюлет-Пакард (Hewlett-Packard, HP) обяви новите си стратегически цели в намаляването на потреблението на енергия и ограничаването на въглеродните емисии от своите производствени дейности и продукти, съобщиха за Profit.bg от компанията.

Дружеството отчете и постигнатите досега резултати по различните си екологични проекти. Технологичният гигант вече е постигнал целта си за 2010 г. да намали консумацията на енергия и свързаните с нея парникови газове с 25% спрямо нивата от 2005 г. Новата амбиция на HP е до края на 2011 г. тези показатели да бъдат намалени с 40% спрямо 2005 г. В допълнение се предвиждат инвестиции в програми за енергийна ефективност и в използването на възобновяеми енергийни източници.

Благодарение на нововъведенията в продуктовото портфолио и на оптимизацията в технологичния процес, компанията намали емисиите на парникови газове с повече от 4 млн. метрични тона за период от три години след 2005 г. Дружеството е намалило и потреблението на енергия в производствената си дейност с 9% от 2005 г. досега.

Посредством продуктовата си политика, насочена към енергоспестяване и ограничаване на свързаните парникови емисии, HP вече постигна целта си да намали консумацията на енергия от своите настолни и преносими компютри с 25% до 2010 г. спрямо нивата от 2005 г.

Компанията достави над 500 млн. касети за мастиленоструйни принтери чрез своята програма за затворено възобновяемо производство - проект в IT индустрията, при който рециклирана пластмаса от празни касети и тонери, върнати по програмата Planet Partners и преработени полиетилени от други продукти, се използват за производството на нови оригинални касети.

Моделите сървъри HP ProLiant Generation 6, чието производство и доставка започна в началото на годината, осигуряват удвоен капацитет на операциите при намален на половина разход на енергия. ProLiant са сървъри, които покриват стандарта ENERGY STAR, въведен през май тази година.

Сред щадящите околната среда решения е и принтерът HP Photosmart ML1000D, който осигурява 64% по-малък разход на електроенергия и намалява средно с 3 024 литра употребата на необходимите химикали и вода в сравнение със стандартните решения.

Програмата на компанията HP Eco Solutions предоставя решения за намаляване разхода на енергия с редица проекти като HP Halo (организиране на дистанционни конферентни събития, при което се ограничава необходимостта от пътувания), с използването на рециклирани материали в производството на нови продукти и с рационалното управление на печатните услуги и свързаните с тях консумативи и разходи.

С помощта на различните решения по HP Eco Solutions, парниковите газове, отделени при работа на клиентите с продукти на компания са намалели с 1.9 млн. метрични тона. Това е равносилно на изваждането от движение на повече от 354 000 автомобила за една година. Очаква се клиентите на компанията да ограничат въглеродните емисии с над 4 млн. тона от 2005 г. до края на 2011 г., като това намаление се равнява на изваждането от движение за една година на над 741 000 автомобила.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg