Акционерите на Хюндай финанс АДСИЦ овластиха Съвета на директорите на провелото се вчера общо събрание на акционерите за покупка на вземания по лизингови договори за 742 555 лв. срещу сумата от 651 364 лв. Насрещната страна е Индустриал Комерс ЕООД, съобщават от Българска фондова борса.

От своя страна Индустриал Комерс ЕООД е и мажоритарен акционер с 94.92% дял от капитала на дружеството със специална инвестиционна цел.

Вземанията са по сключени договори за оперативен лизинг със срок от 36 месеца на 33 броя леки автомобили, собственост на Индустриал Комерс ЕООД. Дружеството е официалният дистрибутор на марката Hyundai за България.

От компанията уведомяват, че в случай че сключването на договора се забави с един месец и се сключи през ноември, общият размер на вземанията от оперативен лизинг на леките автомобили ще е в размер на 716 890 лв., като цената на придобиване е 628 850.

Акционерите на Хюндай Финанс овластиха СД с правото за закупуване на вземания от Индустриал Комерс ЕООД по договори за оперативен и финансов лизинг на автомобили в размер до 2 млн. лева. Срокът на договорите може да бъде от 6 месеца до 5 години.

Откакто книжата на Хюндай Финанс се търгуват на БФБ от края на юли, търговия по позицията липсва.