Хюндай Финанс АДСИЦ ще купува вземания по лизингови договори за 651 хил. лв.

848
Акционерите на Хюндай финанс АДСИЦ овластиха Съвета на директорите на провелото се вчера общо събрание на акционерите за покупка на вземания по лизингови договори за 742 555 лв. срещу сумата от 651 364 лв. Насрещната страна е Индустриал Комерс ЕООД, съобщават от Българска фондова борса.

От своя страна Индустриал Комерс ЕООД е и мажоритарен акционер с 94.92% дял от капитала на дружеството със специална инвестиционна цел.

Вземанията са по сключени договори за оперативен лизинг със срок от 36 месеца на 33 броя леки автомобили, собственост на Индустриал Комерс ЕООД. Дружеството е официалният дистрибутор на марката Hyundai за България.

От компанията уведомяват, че в случай че сключването на договора се забави с един месец и се сключи през ноември, общият размер на вземанията от оперативен лизинг на леките автомобили ще е в размер на 716 890 лв., като цената на придобиване е 628 850.

Акционерите на Хюндай Финанс овластиха СД с правото за закупуване на вземания от Индустриал Комерс ЕООД по договори за оперативен и финансов лизинг на автомобили в размер до 2 млн. лева. Срокът на договорите може да бъде от 6 месеца до 5 години.

Откакто книжата на Хюндай Финанс се търгуват на БФБ от края на юли, търговия по позицията липсва.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg