И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ може да разпредели дивидент от 0.16 лв. за акция

519
И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ може да разпредели дивидент от 0.16 лв. за акция

Акционерите на И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ () ще гласуват на насроченото за 6 юни ОСА решение за разпределяне на 90% от печалбата на компанията за 2007 г. за дивиденти, съобщават от Българска фондова борса.

Финансовият резултат на компанията към 31 декември 2007 г. е 368.18 хил. лв. От тях 331.38 хил. лв. ще се разпределят като дивидент на акционерите. Останалите 36.8 хил. лв., представляващи останалите 10% от посочения общ финансов резултат, ще се отнесат във фонд Резервен.

Ако решението бъде прието, брутният дивидент на една акция ще бъде 0.16 лв. При липса на кворум събранието ще се проведе на 23 юни.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 23 май. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 21 май.

За последно акциите на И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ са търгувани на борсата на 2 април. Средната цена за лот се установява на 28 лв.

Нека припомним, днес стана ясно, че ОСА на И Ар Джи Капитал - 2 АДСИЦ ще гласува 26.36 стотинки брутен дивидент.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg