И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ увеличи капитала си успешно до 21 млн. лв.

412
Първичното публично предлагане на ценни книжа за първоначално увеличение на капитала на И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ-София от 14 млн. лв. на 21 млн. лв. приключи успешно на 26 юли 2007 г., съобщи БФБ.

Записани бяха всички нови 700 000 акции, и емисионната им стойност в общ размер от 14 млн. лв. бе заплатена изцяло по набирателната сметка на дружеството.

Учредители на дружеството са Българо-американски инвестиционен фонд АД с 70% от капитала, докато Франк Бауър и Майкъл Хънсбъргър имат по 7.86 и 7.50%.

Основният пазар на И Ар Джи Капитал - 3 е пазарът на търговски площи, т. е. изграждане, отдаване под наем и покупко-продажба в български градове с над 250 000 жители.

Инвестиционна цел е развиване на придобитите имоти като имоти с търговско предназначение – търговски центрове, хипермаркети, молове, складове, логистични центрове, които да бъдат отдавани под наем.

Към настоящия момент дружеството е придобило два недвижими имота - проект „Явор” в град Варна и проект „Загора” в Стара Загора.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg