В търговския регистър при Агенцията по вписванията бе вписано увеличението на капитала на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (

). Промяната е от 50.7 млн. лв. на 55.83 млн. лв., съобщават от x3news.

„Дружеството предприе всички необходими действия новата емисия от увеличението на капитала в размер на 5 125 370 броя акции да бъде регистрирана в Централен депозитар до 8 април“, гласи още съобщението.

Предвид това приетият от Общото събрание на акционерите на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ размер на дивидент от 8 млн. лв. ще бъде разпределен между притежателите на всичките 55.83 млн. акции.

Брутният размер на дивидента на една акция, който акционерите ще получат, е в размер на 0.14 лв.

Нека да припомним, че в понеделник излезе уведомление, че предвиденият от компанията дивидент ще се разпредели единствено между притежателите на стари книжа отпреди увеличението на капитала. Така притежателите на новоиздадените 5 125 370 броя акции нямаше да участват в разпределението на посочената печалба поради забавяне на вписването на увеличението на капитала на дружеството в Търговския регистър при Агенцията по вписвания.

Засега все още няма сделки по позицията на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ. Вчера книжата на компанията поевтиняха на борсата с 5.1% до средните 1.86 лв. при обем от 1 000 изтъргувани лота.