Винъс АД е поредното ново дружества, което подаде заявление за допускане до търговия на Българска фондова борса и по-конкретно на Неофициален пазар на акции, уведомиха от БФБ.

Размерът на емисията е 3 062 500 лв., разпределени в същото количество ценни книжа. Присвоеният борсов код на компанията е VN7.

Нека да припомним, че в средата на май Комисията за финансов надзор потвърди проспект за допускане до търговия на емисия акции, издадени от Винъс АД.

Основната сфера на дейност на дружеството е свързана с покупко-продажба на недвижими имоти, отдаване под наем, предоставяне на всякакъв вид услуги, свързани с поддръжката и техническото обслужване на недвижими имоти.

Винъс АД е с едностепенна система на управление, като в СД влизат : Йоанис Бонакис – изпълнителен директор и председател на СД, Йоанис Сахинис – член на СД, и Емануил Калайцакис - – член на СД.

Акционери на дружеството са Акинита АД с 36.95% от капитала, Димитриос Полихронос с 34.40%, Ангелос Мойгариас с 11.02%, Йоанис Бонакис с 7.64% и Йоанис Сахинас с 6.37%.