IBM България обяви днес, че разширява своята дистрибуционна мрежа с привличането на нов партньор - Еском. Фирмата ще бъде новият дистрибутор на хардуерните продукти на компанията на територията на България.

Технологичната компания предоставя решения и услуги в полза както на малките и средни предприятия в страната, така и на големите компании. Привличайки дистрибутора Еском, от IBM се доверяват на широката бизнес мрежа от над 300 активни партньори на фирмата.

Еском България ЕООД е Value Added Distributor (VAD) на водещи световни производители на решения за Информационна сигурност и инфраструктура. Еском работи само с партньори и не продава директно на крайни клиенти, покривайки територията на България с над 300 активни партньори.

В качеството си на VAD, фирмата успешно помага на партньорите си да увеличават техния бизнес, предлагайки им маркетинг съпорт, сертификационни и квалификационни обучения, техническа пред-продажбена подкрепа, пилотни инсталации, инсталационна подкрепа, както и следпродажбена гореща помощ на второ ниво.

Еском е вторият дистрибутор на хардуерните продукти на IBM у нас. На Българския пазар те се предлагат и от дистрибутора Солитрон.