От 20 октомври започва изплащането на брутен дивидент от близо 14 лв. за акция на акционерите на ИД Елана Еврофонд, съобщиха от компанията за Profit.bg.

Брутният дивидент, който ще получат акционерите на ИД Елана Еврофонд, е в размер на 14.418 лв. за акция, като на физическите лица ще бъде удържан данък 5% при източника, поради което ще получат нетен дивидент от 13.697 лв. за акция.

Акционерите, които са юридически лица, не дължат подобен данък.

Изплащането на дивидентите ще започне от 20 октомври 2008 г., като ще продължи в срок от 3 месеца. Акционерите, които желаят да получат дивидента си по банков път, трябва да предоставят банкова сметка в най-близкия инвестиционен център Елана.

Тези, които биха желали да получат плащането на каса, също трябва да се обърнат с тази информация към най-близкия до тях инвестиционен център Елана.

Право да получат дивидент имат лицата, вписани в регистрите на "Централен депозитар" АД като акционери на 14-тия ден след датата на Общото събрание на акционерите, т. е. 2 октомври 2008 г.

Общото събрание на акционерите на ИД Елана Еврофонд АД, проведено на 18 септември 2008 г., взе решение да разпредели печалбата на дружеството от 2007 г. в размер на 444 058 лв. като дивидент.