ИХ България увеличава капитала чрез конвертиране на облигации в акции

1861
ИХ България увеличава капитала чрез конвертиране на облигации в акции

На проведено на 1 юни Общо събрание на акционерите на Индустриален Холдинг България АД е взето решение да се увеличи капитала на дружеството чрез превръщане на конвертируеми облигации в акции, съобщава БФБ.

Увеличението на капитала се извършва чрез конвертиране на до 5 250 805 поименни, безналични конвертируеми облигации в обикновени, поименни, безналични акции с право на глас.

Конвертирането на облигациите се извършва в съотношение 1 облигация за 1 акция на деня на падежа на облигационния заем – 2 юли 2007 година. В момента капиталът на холдинга е 21 млн. лв.

УС определя срок от 25 юни 2007 година до 28 юни 2007 година включително, в който облигационерите, притежаващи безналични конвертируеми облигации към 22 юни 2007 година ще запишат акции от увеличението на капитала на дружеството срещу конвертиране на притежаваните от тях облигации.

Записването на акции срещу конвертиране на облигации става чрез изрично писмено заявление, което се подава на адреса на управление на инвестиционния посредник - ТБ „Алианц България" АД, град София, бул. „Княгиня Мария Луиза" №79.

За записали акции от увеличението на капитала ще се приемат само заявления, постъпили на адреса на управление на дружеството до 13.00 часа на 28 юни 2007 година.

ОСА възлага на Управителния съвет на Дружеството след приключване на процедурата по записване на акции срещу облигации да заяви за вписване в СГС точния размер на увеличението на капитала и да посочи поименно облигационерите, чиито облигации са конвертирани в акции.

Последната дата за сключване на сделки с конвертируеми облигации (борсов код BIHLBL) на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право да конвертира в акции е 20 юни 2007 г.

Събранието също реши да не се разпределя дивидент за 2006 г. От печалбата за миналата година в размер на 1 857 735 лв., 10 % (185 773) се разпределят за фонд Резервен, а 90% (1 671 962) ще остане като неразпределена печалба.

В петък акциите на ИХ България се търгуваха на средно ниво от 8.04 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg