Индексите без ясна посока за втори пореден ден, ръст при акциите на Емка и Агрия

519
Индексите без ясна посока за втори пореден ден, ръст при акциите на Емка и Агрия

За втори пореден ден индексите приключиха на разнопосочна територия. Повишение от 0.3 и 0.4% отбелязаха индексите SOFIX и BGTR30, докато BGREIT загуби 0.4% от стойността си. С почти без изменение спрямо вчерашното си ниво на затваряне приключи днешния ден широкият BG40.

Интересна бе търговията при книжата на Агрия Груп Холдинг. При изтъргуван обем за деня от 212 213 акции, или 3.1% от капитала на дружеството, акциите на холдинга поскъпнаха с близо 27%, до ниво от 8.63 лв.

Силно поскъпване също при значителен изтъргуван обем от близо 147 000 броя регистрираха и книжата на Петрол, до средна цена от 6.63 лв.

Сред позициите с най-голям изтъргуван обем се отличиха и тези на Химимпорт, като по позицията собственика си смениха над 858 хил. броя, при което бе отбелязано понижение от 1.4%.

Днес стана ясно, че общото събрание на акционерите на ЕМКА ще решава печалбата на дружеството за 2007 г., в размер на 2.6 млн. лв., да не се разпределя под формата на дивиденти, а част от нея да бъде капитализирана.

В случай че решението се приеме, капиталът на ЕМКА ще нарасне от сегашните 5.38 млн. лв. на 10.75 млн. лв. Освен превръщането на част от миналогодишната печалба в капитал, за целта ще се преобразуват още и резервите, и част от неразпределената печалба от предходни години.

Изнесената новина съдейства за поскъпване при книжата на дружеството с над 5% при изтъргувани за деня близо 44 300 броя.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg