Индустриален Холдинг България ще увеличава капитала си до 43.757 млн. лв.

1021
Индустриален Холдинг България ще увеличава капитала си до 43.757 млн. лв.

Индустриален Холдинг България АД-София свиква общо събрание на акционерите на 29 август, на което ще се обсъжда решение за увеличение на капитала на холдинговото дружество от 26.254 млн. лв. на 43.757 млн. лв., съобщават от Българска фондова борса.

Увеличението ще се извърши чрез издаване на до 17.503 млн. нови обикновени безналични акции с право на глас с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 2.40 лв.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 14 дни след датата на решението на общото събрание за увеличаване на капитала.

Срещу всяка съществуваща към края на посочения срок акция се издава едно право. Всеки 3 права дават възможност за записване на 2 нови акции по емисионна стойност 2.40 лв. всяка. Всяко лице може да запише такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 2/3.

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 15 млн. акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност от 2.40 лева всяка, в който случай капиталът на дружеството ще бъде увеличен само със стойността на записаните акции.

Общото събрание на акционерите ще определели инвестиционен посредник Първа финансова брокерска къща ООД, който да обслужва увеличаването на капитала на “Индустриален холдинг България” АД.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание на акционерите е 13 август 2007 г.

Днес по позицията се сключиха 31 сделки за общо 3532 лота на обща стойност 32 556.56 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...