Индустриален КХ консолидира над 1 млн. лв. печалба

772
Индустриален КХ консолидира над 1 млн. лв. печалба

Печалба от 1.2 млн. лв. отчете Индустриален Капитал Холдинг в консолидирания си финансов отчет към 30 юни 2010 г. Преди година компанията излезе на 30 хил. лв. печалба.

Нетните приходи от продажби в холдинга растат на годишна база с близо 54%, до 62.25 млн. лв. Ръстът се дължи главно на повечето постъпления от реализирана продукция.

Оперативните консолидирани разходи на Индустриален Капитал Холдинг се увеличават през разглеждания период с 32 на сто, до 56.54 млн. лв. Повишението е главно от повечето разходи за материали и външни услуги.

Балансовата стойност на активите на групата в края на първо полугодие възлизат на 113.55 млн. лв., при 103.04 млн. лв. в края на 2009 г. От тях нетекущите активи са 63.07 млн. лв. (63.22 млн. лв. за 2009 г.), текущите съответно 50.48 млн. лв. (39.82 млн. лв. за 2009 г.). При последните ръстът се дължи главно на Вземанията от клиенти и доставчици, където промяната е от 10.53 млн. лв. на актуалните 20.85 млн. лв.

Нетекущите пасиви на индустриалния холдинг са 8.16 млн. лв., при 8.54 млн. лв. в началото на 2010 г. С повече от 7 млн. лв. растат текущите задължения на компанията - от 14.58 млн. лв. на близо 22 млн. лв.

Основният капитал е 7.78 млн. лв., а собственият в края на отчетния период е 34.97 млн. лв., при 34.05 млн. лв. няколко месеца по-рано.

Днес още няма сделки на БФБ с акциите на Индустриален Холдинг България. Книжата на компанията поскъпнаха в сряда с над 3.0% и затвориха при цена от 2.95 лв. за лот. На тази цена бяха изтъргувани едва 20 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Stocks
# 0
22:10 | 31 October 2010
"Индустриален Капитал Холдинг" АД е един от бившите приватизационни фондове, създадени по времето на масовата приватизация в България в средата на 90-те години на миналия век. По схемата на другите фондове, дружеството се преобразува в холдинг, като основната му дейност е придобиване, управление, оценка и продажба на дялове или акционерни участия в български и чуждестранни дружества. "Индустриален Капитал Холдинг" АД притежава акции от три дъщерни публични и шест асоциирани акционерни дружества, които развиват дейности в традиционно силните за българската индустрия и намиращи се във възход през последните години отрасли - машиностроене и електропроизводство. Сред тях са и две акционерни дружества, включени в индексите на БФБ - севлиевският производител на проводници и оптични кабели ЕМКА АД и казанлъшката фирма за производство на хидравлични мотори и възли "М + С Хидравлик" АД, които са в състава на ключовите индексни показатели за състоянието на фондовия пазар в страната - съответно BG40 и SOFIX. Увеличените производствени количества, както и финансовите и икономически резултати на тези публични дружества, се отразяват позитивно и на финансовите резултати на "Индустриален Капитал Холдинг" АД.
Stocks
# 1
15:10 | 31 October 2010
Изключително полезна информация за финансовото състояние и данните от консолидирания годишен отчет на Индустриален капитал холдинг АД към 30 юни 2010 г. Основният и собственият капитал на холдинговото акционерно дружество са важни икономически показатели за всяка публична компания, търгувана на българския фондов пазар. Активите на Индустриален капитал холдинг АД са с около 10 % повече, в сравнение с предходния едногодишен отчетен период. Дружеството притежава много добре диверсифициран портфейл от активи и финансови инструменти, в това число акции от най-добрите и ликвидни български публични дружества.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg