Изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Малина Стратиева, упълномощена от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, предложи днес нова цена за инфраструктурата на комплекс "Слънчев бряг", която е 3.6 пъти по-ниска от предишната. Това стана на кръгла маса, организирана от Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Стратиева представи предложението на акционерното дружество, изготвено след обсъждане и съгласуване с Министерството на икономиката и енергетиката. То е да бъдат продадени на община Несебър дълготрайни материални активи, съставляващи инфраструктурата, собственост на "Слънчев бряг" АД, а именно - паркове и озеленяване, алеи и тротоари и алейно осветление - чрез една или няколко разпоредителни сделки на общината.

Цената на дълготрайните материални активи, предмет на продажбата, съгласно балансовата им стойност е 13.09 млн. лв. без ДДС, която е и допустимо най-ниската според действащото законодателство. Продажната цена следва да бъде изплатена на пет годишни равни вноски, като годишната вноска е в размер на 3.14 млн. лв. с ДДС.

Досегашното предложение на държавата беше структурата да се продаде на общината за 47 млн. лв. без ДДС.

Решението за продажбата трябва да се вземе от община Несебър като ясно изразена позиция и в защита на държавни, частни и общински интереси, каза Стратиева. Това трябва да стане на предстоящата сесия на Общинския съвет на 5 март.

Източник: БТА