ING Group реализира рекорден растеж през първите шест месеца на 2007 г. Глобалната компания, която предлага банкови, пенсионноосигурителни, животозастрахователни услуги и управление на активи в над 50 страни по света увеличи клиентите си от 60 на 75 милиона. Активите на групата достигнаха 1.3 трилиона евро, а служителите във всички бизнес единици на ING по света – 120 хиляди.

Страните от Централна и Източна Европа дадоха силен принос за тези резултати. Регионът изпълни задачата си да ускори растежа не само като постигна двуцифрен ръст на премийния приход 24.7% и печалбата 33.3%, но също така и като отбеляза значителен прогрес в осъществяването на стратегическите си приоритети: разширяване на дистрибуцията, обогатяване на продуктовата гама, започване на нови бизнеси и подобряване на ефективността.

ING Group затвърди позициите си не само в Европа и Северна Америка, но и в Латинска Америка и Азия. В края на месец юли ING придоби пенсионния бизнес на гиганта Santander в Латинска Америка, с което прибави още 5.5 милиона към клиентите си и се превърна във водещ пенсионен и животозастраховател в региона.

Представянето на ING в България бе не по-лошо от резултатите на групата в глобален мащаб. ING Пенсионно осигуряване постигна стабилен растеж за първата половина на 2007 г.

Растежът на нетните активи изпреварва средния за пазара при всички фондове на ING: 17% за ING Доброволен пенсионен фонд, при 13% за пазара, 16% за ING Професионален пенсионен фонд, при 13% за пазара и 33% за ING Универсален пенсионен фонд, при 32% за пазара. В резултат на доброто си представяне компанията вече обслужва повече от 280 хиляди индивидуални и над 200 корпоративни клиенти. Към съществуващите 7 регионални офиса се планира да бъдат добавени още 5 в по-големите градове на страната.

ING Животозастраховане също постигна отлични резултати за първото полугодие. Премийният приход от началото на 2007 г. е нарастнал със 175%, в сравнение с цялата минала година. Компанията вече разполага с 16 агентски офиса в страната.