ИНО АД и ЗИНО АД – историята продължава

1194
Днес от Комисията за финансов надзор наложиха окончателна забрана на мажоритарните акционери на ИНО АД, Танчо Михайлов и на ЗИНО АД, Техмаш ООД за отправяне на търгови предложения към миноритарните акционери на двете публични дружества, което е втори пореден отказ на надзора.


Забраната е с продължителност от 6 месеца. И двамата търгови предложители възнамеряваха да отпишат дружествата от публичния регистър на КФН. Упълномощеният инвестиционен посредник в процедурата за обратно изкупуване на ценни книжа е Евро Финанс АД.

В края на септември Танчо Михайлов и Техмаш ООД изпратиха до Българска фондова борса уведомление за търгово предложение за обратно изкупуване акциите на останалите акционери в ИНО АД и ЗИНО АД. Офертата на Танчо Михайлов, който контролира пряко и чрез свързани лица 91.68% от капитала на ИНО АД, за обратно изкупуване на останалите 3 509 книжа бе за 1.67 лв. за акция.

От страна на казанлъшкото Техмаш ООД предложението към миноритарните акционери бе от 1.55 лв. за акция. Компанията контролира пряко и чрез свързани лица 91.68% (38 689 акции) от капитала на публичното ЗИНО АД. Обект на предложението са 3 509 броя ценни книжа.

Надзорът не одобри двете търгови предложения и ги върна за корекции. В началото на този месец мажоритарните акционери актуализираха цените на своите оферти. Предложението към акционерите на ИНО АД бе повишено от 1.67 лв. на 16.16 лв. за акция. От Техмаш ООД съответно коригираха офертата си от 1.55 лв. на 15.83 лв.

Публичното дружество Зино АД бе преобразувано чрез отделяне по смисъла на чл. 262в от ТЗ на новоучредено дружество Ино АД в края на миналата година. Новообразуваното дружество пое част от активите и пасивите на Зино АД.

Срещу всяка акция от капитала на Зино АД всеки акционер (към 8 декември 2006 г.) придоби една акция от капитала на Ино АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg