Инса Ойл спечели дело срещу Ваньо Танов

1587
Инса Ойл спечели дело срещу Ваньо Танов

Инса Ойл спечели съдебно дело по обвинение за укриване на данъци в т.ч. акцизи. Компанията беше оправдана от Софийския градски съд след съдебен процес, датиращ от 2006 г., информираха за Profit.bg от компанията.

Делото беше заведено срещу фирмата след акция на ГДБОП, ръководена от сегашния директор на Агенция „Митници" Ваньо Танов. Срещу компанията беше повдигнато обвинение, че е укрила от държавата данъци и акцизи на стойност около 40 млн. лв., припомнят оттам

По информация на компанията приетото от съда за неоснователно и недоказано обвинение е сходно с ново обявеното миналата седмица от директора на Агенция "Митници" твърдение за укриване на акцизи в размер на над 59 млн. лв., за което щял да бъде издаден ревизионен акт през 2010 г.

В хода на делото съдът е назначил петорна комплексна съдебно-счетоводна и данъчна експертиза на Инса Ойл. Вещите лица са анализирали цялата счетоводна документация, внос, износ, производство, подадените данъчни и акцизни декларации за периода ноември 2004 г. - март 2006 г.

„Въз основа на това заключение, въз основа на всички доказателства по делото и въз основа на показанията на десетки свидетели и експерти, СГС е приел в решението си за безспорно установено, че Инса Ойл няма неосчетоводени сделки, няма укрити задължения нито за акциз, нито за ДДС, нито за данък печалба, както и че фирмата не е използвала документи с невярно съдържание", се казва в съобщението.

Това е третото съдебно дело, заведено срещу дружеството през 2006 г., което компанията печели, уточняват оттам.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg