На 12 октомври 2007 г. Интертръст Холдинг успешно участва в аукцион на Агенцията за Приватизация на Р. Сърбия и придоби 85.41% от капитала на завод ФАМ от състава на Минхолдинг, Ниш.

Компанията е завод от машиностроителната индустрия за производство на нестандартно оборудване, металургично и рудодобивно оборудване, оборудване за циментовата промишленост, големокалибрена арматура и редуктори, инструментални машини, а също така механична обработка на крупнокалибрени детайли и машини и др. машиностроителни дейности.

Цената на придобиването е около 850 хил. евро, задълженията са за около 1.24 млн. евро, в завода са заети около 140 човека (от които 20 висшисти) и в момента работи с около 20-30% от производствения си капацитет, като обемът на реализираната продукция за 2007 год. се очаква да бъде около 1.6 млн евро.

Обемът на задължителната инвестиция, която трябва да бъде изпълнена за една година, е около 250 хил. евро.

Интертръст Холдинг възнамерява да инвестира чувствително повече средства с оглед по-пълното натоварване на завода, както със собствената си производствена програма - ремонтна и свързана с реализацията на двата крупни инвестиционни проекта на холдинга в ОЦК-Кърджали и Интерпайп, София, удостоени със сертификат за инвеститор първи клас от Агенцията за инвестиции, така и за реализация на местния пазар и за износ.

Чрез придобиването на завод ФАМ, Интертръст Холдинг продължава да осъществява дългосрочната си програма за усъвършенстване на структурата на икономиката на групата.

Интертръст Холдинг БГ ЕАД-София притежава 89.994% от капитала на Оловно цинков комплекс АД.