В процедура на открит публичен търг с явно наддаване в Агенцията за приватизация на Република Сърбия в Белград, Интертръст Холдинг, мажоритарен собственик на Оловно цинков комплекс, спечели наддаването за три фирми от леярския комплекс на Мин Холдинг, Ниш, съобщиха от дружеството.

Това са Лив Мин (леярна за стомана), Обоени Метали (леярна за цветни метали) и Моделара (фабрика за кокили и модели за отливки).

Подписването на съответните договори в Агенцията за приватизация на Сърбия е насрочено за днес (4 декември) 2007 г.

Тази придобивка е насочена към подобряване обезпечаването на машиностроителните фирми от състава на Интертръст Холдинг с отливки и с нея сръбските фирми на холдинга стават общо 6, след придобитите преди това Интерлеминд в Лесковац, Застава-Ковачница в Крагуевац и Мин Фам в Ниш.

В рамките на дългосрочната си програма за развитие, Интертръст Холдинг продължава да проявява интерес към редица обекти в Република Сърбия, предлагани за продажба от Агенцията за Приватизация на Сърбия или изпаднали в несъстоятелност, включително мини и фирми за производство на оловни и цинкови руди и концентрати.