Интертръст Холдинг разширява бизнеса си в Сърбия

886
В процедура на открит публичен търг с явно наддаване в Агенцията за приватизация на Република Сърбия в Белград, Интертръст Холдинг, мажоритарен собственик на Оловно цинков комплекс, спечели наддаването за три фирми от леярския комплекс на Мин Холдинг, Ниш, съобщиха от дружеството.

Това са Лив Мин (леярна за стомана), Обоени Метали (леярна за цветни метали) и Моделара (фабрика за кокили и модели за отливки).

Подписването на съответните договори в Агенцията за приватизация на Сърбия е насрочено за днес (4 декември) 2007 г.

Тази придобивка е насочена към подобряване обезпечаването на машиностроителните фирми от състава на Интертръст Холдинг с отливки и с нея сръбските фирми на холдинга стават общо 6, след придобитите преди това Интерлеминд в Лесковац, Застава-Ковачница в Крагуевац и Мин Фам в Ниш.

В рамките на дългосрочната си програма за развитие, Интертръст Холдинг продължава да проявява интерес към редица обекти в Република Сърбия, предлагани за продажба от Агенцията за Приватизация на Сърбия или изпаднали в несъстоятелност, включително мини и фирми за производство на оловни и цинкови руди и концентрати.


Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...