На 31 октомври 2007 г. в Лесковац, Сърбия се състоя церемония по официалното пускане в действие на новия завод за производство на сандвич-панели в Интерлеминд, част от групата компании, влизащи в Интертръст Холдинг, мажоритарен собственик на Оловно-цинков комплекс.

Новият завод има капацитет 2.5 млн. кв. метра годишно покривни, стенни и фасадни сандвич-панели с полиуретанов пълнеж с дебелина 30-180 мм за изграждане на съвременни високоефективни, екологично издържани изолационни системи, за производството на които ще бъдат използвани около 30% от произвежданите в момента от Интерлеминд около 40 хил. тона годишно пластифицирана ламарина.

Инвестицията е на стойност от над 10 млн. евро. Продукцията на новия завод е предназначена за реализация както на местния пазар, така и за износ в страните от бивша Югославия и региона и ЕС, вкл. България.

Компаниите от групата Интертръст Холдинг реализираха печалба в размер на 61.365 млн. лв. за деветте месеца на 2007 г.

Постигнато е значително увеличение, в сравнение със същия период на 2006 година, което се дължи главно на постоянно продължаващото разширяване на производството и увеличаване на обема произвеждана продукция (вкл. чрез реализацията на нови проекти и увеличаване производителността на труда), преструктуриране и усъвършенстване на мениджмънта и маркетинг в условията на благоприятна търговска конюнктура.

Компаниите от състава на холдинга продължават методично и успешно да изпълняват начертаната инвестиционна програма, възлизаща на повече от 250 млн. евро.