Инвестбанк придоби 8.32% от картовия оператор Транскарт за 582 хил. лв.

466
Чрез блокова сделка между Трансхолд България Холдинг и ТБ Инвестбанк трезорът придоби 8.32% от капитала на картовия оператор Транскарт АД (), съобщават от Българска фондова борса. Обект на транзакцията са били 582 063 акции при единична цена от 1 лв.

Друга банка в акционерната структура на Транскарт АД е Токуда Банк. По време на търговската сесия от 5 февруари тази година кредитната институция придоби 560 хил. акции, представляващи 8% от капитала на картовия оператор. Сделката бе осъществена на цена от 1.786 лв. за акция.

През август Систек Холдинг АД прехвърли 610 000 на Транскарт АД, преставляващи 8.71% от капитала на дружеството. Сделката се е осъществила на 8 август на цена от 4 лв., или общо 2.44 млн. лв. По този начин Систек Холдинг АД намалява участието си до 24.73% от капитала. Купувач по сделката е Форталеза Финанс ЕООД.

След поредните промени в капитала на Транскарт АД крупните акционери остават Трансхолд България Холдинг и Систек Холдинг, притежаващи съответно по 50 и 24.73 на сто от капитала на дружеството, докато Форталеза Финанс ЕООД, Токуда Банк и ТБ Инвестбанк имат респективно 8.71%, 8% и 8.32%.

Акциите на Транскарт не са сред активните на БФБ. За последно сделки е имало на 2 октомври, когато са разменени 40 книжа срещу средните 4 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg