Интернет-компанията Инвестор.БГ отчете загуба за първото тримесечие в размер на 257 хил. лв., сочи неконсолидираният отчет на дружеството, публикуван на сайта на борсата.

За сравнение, през същото тримесечие на миналата година компанията отчете печалба за първите три месеца на годината в размер на 18 хил. лева.

Приходите на компанията обаче са се повишили с близо 175% за посочения период, в резултат основно на ръста на приходите от услуги повишили се до 232 хил. лева от 86 хил. лева година по-рано.

За силното влошаване на финансовия резултат е съдействало повишението на разходите за възнаграждения, нараснали от едва 19 хил. лева през първите три месеца на миналата година до значителните 387 хил. лева през първото тримесечие на настоящата.

Дружеството е с основен капитал в размер на 1.199 млн. лева и собствен към края на първото тримесечие в размер на 1.605 млн. лева.

На 20.02.2007 год. Инвестор БГ АД сключи Договор за реклама с Пиеро 97 МА АД. Агенцията гарантира, че за календарната 2007 година ще организира и реализира реклами на своите клиенти на стойност над 10% от приходите на компанията за последните 3 години.

Към края на месец февруари Инвестор.БГ АД пусна нов сайт от своето портфолио - www.rss.bg.