ИП Фронтиер Финанс се отказа от лиценза си

493
Съветът на директорите на Българска Фондова Борса-София АД взе решение за прекратяване на членството на ИП Фронтиер Финанс АД, поради отнемане на лиценза за извършване на сделки с ценни книжа от Комисията за финансов надзор.

От надзора уточниха за Profit.bg, че от посредника са направили това доброволно, след като са представили всички необходими документи, че са уредили взаимоотношенията си със своите клиенти.

По данни от БФБ-София от 2000 г. до настоящия момента по една или друга причина това е 25-ия инвестиционен посредник, чийто лиценз е отнет.

В случая с ИП Фронтиер Финанс лицензът бе отнет на основание чл. 27, ал. 1, т. 2 от правилника на борсата, който гласи, че членството се прекратява, при отнемане на лиценза за извършване на
инвестиционни услуги и дейности от КФН, лиценза от БНБ или лиценза/ите, издадени от компетентния орган в държавата членка, в която инвестиционният посредник е получил лиценз/и.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg