IPO-то на ЦБА Асет Мениджмънт се провежда в три поредни дни

1045
IPO-то на ЦБА Асет Мениджмънт се провежда в три поредни дни

Първичното публично предлагане на ЦБА Асет Мениджмънт ще се проведе в три последователни дни, става ясно от днешния брой на Държавен вестник. Това са 14, 15 и 16 ноември.

Компанията планира да увеличи капитала си от 16.3 млн. лв. на 20.2 млн. лв. чрез първично публично предлагане на 3.9 млн. броя нови акции с номинал 1 лев всяка. Минималната цена на акция е определена на 2 лева с решение на Общото събрание на емитента.

Ако интересът към записванията надвиши предлагането два пъти, основните акционери ще продадат до 780 хил. броя от старите акции. Водещи мениджъри на емисията са УниКредит Булбанк и Сомони Файненшъл Брокеридж.

ЦБА Асет Мениджмънт има девет магазина със средна площ над 1 000 кв. м, които са водещи във Велико Търново, Габрово и Русе.

Компанията планира да използва набраните средства основно за откриването на нови търговски обекти и придобиване на съществуващи магазини, както на пазара, където досега оперира „ЦБА Асет мениджмънт” АД, така и в нови райони. В средносрочен план дружеството си е поставило цел да участва в процеса на консолидация на пазара на дребно заедно с големите международни вериги, които навлизат на местния пазар.

Оборотът на веригата за шестмесечието на тази година е 20.1 млн. лева, а печалбата – 467 хил. лв. Основни акционери в "ЦБА Асет мениджмънт” са Красимир Гърдев и Радослав Владев с по 44.55% и Ивайло Маринов с 9.90%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg