Целта на Тодоров АД е винаги да бъде №1 в България, сподели днес по време на официалната презентация по случай листването на БФБ-София изпълнителният директор на компанията Иван Тодоров.

„Лесно е да се изкачиш на върха, но много по-трудно е да се задържиш там,” допълни Тодоров.

Той определи постигнатата вчера цена от 2.00 лв. като реална и сподели, че е убеден, че ще расте, като знае как компанията ще се развива.”

„Листваме се на борсата, за да се възползваме от начините за финансиране за бъдещите проекти на компанията. Не се притесняваме, че други компании се отписват от публичния регистър. За нас това е предизвикателство,” заяви изпълнителният директор.

На настоящите и бъдещите акционери в компания Иван Тодоров обеща максимална прозрачност и печалби.

Вчера чрез букбилдинг за продажба бяха предложени общо 800 хил. акции на Тодоров АД. Тъй като емисията акции бе презаписана над два пъти (4.45 пъти) един от основните акционери БГ Имобилиен предложи нови 300 хил. акции.

Цената на отсичане в края на деня сочеше 2.00 лв., докато в ранния следобед тя бе 1.80 лв. Инвеститорите имаха възможност да подобряват подадените оферти до 17.00 ч. вчера.

Тодоров АД приключи 2006 г. с печалба от 76 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 215 хил. лв. за година по-рано. Нетните приходи от продажби на компанията са на стойност 2.001 млн. лв., срещу 1.402 млн. лв. за 2005 г.

За следващите пет години компанията планира инвестиционна програма на стойност 9 млн. лв.

От началото на година новите емитенти на БФБ-София вече са 13 – 7 компании и други шест акционерни дружества със специална инвестиционна цел, както и 10 облигационни емисии, съобщи пред журналисти днес Румен Соколов, главен експерт „Привличане на емитенти” БФБ-София.